Simple Life But Strong Ambition
Close Me!

Над 850 вида птици в Европа

Всички видове птици в Европа на едно място

 • Научи повече за птиците

  Научи повече за птиците

  Подробна информация за птиците в Европа

 • Над 850 вида птици в Европа

  Над 850 вида птици в Европа

  Всички видове птици в Европа на едно място

 • Хиляди снимки и видеоклипове на птици

  Хиляди снимки и видеоклипове на птици

  Огромен брой снимки и видеоклипове на птици, които постоянно нарастват

 • Открий птиците по държави

  Открий птиците по държави

  Научете в коя държава кои птици се срещат

Екип

 

Sergey Panayotov

Сергей Панайотов
съосновател на BirdsinBulgaria.org и BirdsofEurope.org

Роден в гр. Варна и завършва Техническия университет там, специалност (Компютърни системи и технологии). По настоящем магистър "Инжинерен дизайн".

Страстта към природата и дивото го зове откакто се помни. В гората се чуства като у дома си и я предпочита пред градската пустош. Работи в областа на фотографията от 1995 г. Любимия му жанр е природната фотография и по-специално фотографирането на птици. Има 2 самостоятелни изложби и доста участия в национални.

В последно време предпочита видео заснимането им. Част от видео кадрите може да видите на wildlifevideos.eu. Негов клип бе избран за представителен на Природен парк Странджа.

Собственик на къща за гости NatureTravel.eu, която предлага удобни места за фотография на диви животни и птици.

В момента работи като графичен и уеб дизайнер. Управител на рекламна агенция "ПУЛС Дизайн".

Член е на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), от 1995 г.

Elena Yotkova

Елена Йоткова

Съосновател на BirdsinBulgaria.org и BirdsofEurope.org

Родена в гр. Плевен.
образование:
Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн 
"Акад. Дечко Узунов" – гр. Казанлък,  специалност „ Изящни изкуства“.

Техническия университет Варна, специалност "Инжинерен дизайн".

Понастоящем живее и работи в гр. Варна като графичен и уеб дизайнер в рекламна агенция "ПУЛС Дизайн".

Борис Белчев

Борис Белчев
фото модератор

Роден съм на 03.08.1985 в Плевен. Завършил съм Биологически профил в СОУ "Стоян Заимов" и скоро след това записах Биология в Софийския Университет, но заради любовта ми към приключенията след година и половина се озовах в Аляска. Понастоящем живея със съпругата си в Литва, изключително красива държава с интересна история и уникална природа. Фотографията на диви животни ми е детска мечта, но по-сериозно се занимавам с нея от 2007 година. Започнах като доброволец в Българско Дружество за Защита на Птиците (БДЗП) през 2005 г., като оттогава системно наблюдавам птици, участвам ежегодно в МОВП(www.bspb.org/monitoring/), 3 пъти СЗП (Среднозимно преброяване на водолюбивите птици) и няколко природозащитни бригади организирани от БДЗП. Надявам се да допринеса с фотографиите си поне малка полза за опазването природата в България, Литва и като цяло по света. Освен това се надявам дори разглеждайки представените от мен творби, да оцените и промените отношението си към природата и спомогнете за нейното съхраняване. Благодаря Ви...

От есента на 2009 съм студент по Екология във университет "Витаутас Велики" Каунас, Литва...

www.alcedowildlife.com
Светослав Спасов

Светослав Спасов
фото модератор

Аз съм Светльо и съм роден през 1976 г. в гр. София. Дивата природа винаги ме е привличала и това е причината да следвам биология в Биологическия факултет на Софийския университет. В момента работя за най-голямата неправителствена природозащитна организация - Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), на която съм член от 1992 г. През 1990 г. почти случайно си купих първия фотоапарат и от тогава природата и фотографията са две от най-важните неща в живота ми. Надявам се, снимките ми да покажат на повече хора колко красиви и уязвими са дивите птици и така да направя своя принос за тяхното опазване.

www.NatureImages.eu

Даниел Митев

Даниел Митев
фото модератор

Роден в Силистра през октомври 1967 г. Завършил съм ветеринарна медицина и работих 10 г. като ветеринарен лекар във Варна.

Интересът ми към птиците се зароди през далечната 1983 г. И огромна заслуга за това има покойният Иван Димитров. Симпътизант, а по късно и член на БДЗП съм от самото му създаване и съм участвал в много от природозащитните дейности на организацията.

www.mergus.net

Ники Петков
фото модератор

Роден съм на 18 декември 1973 год. в София. Завършил съм Първа английска гимнази в София, след което постъпих в Биологическия факултет на СУ "Св. Кл. Охридски" сперциалност биология. Като студент се дипломирах през 1997 год., а в периода 2001 - 2004 год. разработвах докторска дисертация към Централната лаборатория по обща екология (ЦЛОЕ) при БАН. Член съм на Българското дружество за защита на птиците от март 1989 год. откогато се занимавам и участвам в неговите природозащитни дейности. Работил съм по различни проекти на БДЗП, участвал съм и два мандата в УС, последните две години (2005-2007) работех като Директор по природозащитата. От 2007 до 2010 г. работих в Wetlands International, Холандия, а сега отново съм в България.

Снимането на птици го правя по-скоро между другото, по-важно за мен е това да ми остава време за гледане на птици. Снимките ми са предназначени най-вече за нуждите на природозащитата и за удоволствие.

www.naturephotos.eu

 

Милен Добрев
програмист

Гуру програмист помогнал ни при създаването и програмирането на някои от функционалностите в сайта.

 

Идеи от Природата – тениски, чаши, подаръци
Реклами
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.