Simple Life But Strong Ambition
Close Me!

Над 850 вида птици в Европа

Всички видове птици в Европа на едно място

 • Научи повече за птиците

  Научи повече за птиците

  Подробна информация за птиците в Европа

 • Над 850 вида птици в Европа

  Над 850 вида птици в Европа

  Всички видове птици в Европа на едно място

 • Хиляди снимки и видеоклипове на птици

  Хиляди снимки и видеоклипове на птици

  Огромен брой снимки и видеоклипове на птици, които постоянно нарастват

 • Открий птиците по държави

  Открий птиците по държави

  Научете в коя държава кои птици се срещат

За сайта

Защо го правим?

BirdsofEurope.eu е инициатива на няколко природолюбители, които участват абсолютно безвъзмездно в този проект. Вярваме, че поднасяйки интересна и полезна информация, свързана с птиците и природата, популяризираме приобщаването на хората към нея и повишаваме природозащитната им култура.  Мисълта, че сме допринесли с нещо за това, е най-голямото ни удовлетворение.

Идеята

Любовта към природата и птиците, както и жаждата ни за информация са катализаторът на идеята. Имахме нужда информацията, която търсим да е представена на едно място, а не да се ровим из множество сайтове със снимки, компакт дискове или да четем различни труднодостъпни книги. Искахме едно място, което да предлага всичко свързано с птиците в цяла Европа, да бъде леснодостъпно и удобно за ползване. Такова досега нямаше...

История

През 2006 г. създадохме сайта за птиците в България www.BirdsinBulgaria.org. Идеята беше да представим на едно място цялата информация за птиците, срещащи се в България.В него има неограничен брой снимки, видеоклипове, описателни текстове и др. Сайтът постигна голям успех в България и е един от лидерите в Европа в своята сфера. www.BirdsinBulgaria.org се превърна в база данни, ползвана от хиляди хора месечно, училища и институции, имащи нужда от подобна информация. Началото бе трудно, срещахме пречки от различен характер, но това ни амибицира още повече. Хората, които ни помагаха се увеличаваха и сайтът се допълваше със снимки и информация.

Сайтът BirdsofEurope.eu

Повишеният интерес към www.BirdsinBulgaria.org ни мотивира да разработим подобен сайт и за Птиците в Европа. В него се стремим да разширим възможностите и да предложим още разнородна и интересна информация. Целта е тя да бъде поднесена по удобен, лесен и атрактивен начин, независимо дали искате да намерите птица срещана в Русия, Англия или Ангора. Всички видове птици ще имат описателен текст,  снимки и видеоклипове, ще може да видите в кои държави се срещат. Също така ще имате възможност да узнаете кои туристически фирми предлагат турове, свързани с птиците и др. интересни неща.

Идеи от Природата – тениски, чаши, подаръци
Реклами
Наблюдения на птици и природна фотография в района на Суха река. Къща за гости.